ManUp-logo_NY

MANTALK - mentalkmendoequality

Manupsweden bjuder in till MANTALK - #mentalkmendoequality - samtal för MÄN om MÄN av MÄN. Den 6 september kl 18-20 på kulturhotellet i Helsingborg. Manupsweden vill skapa ett tryggt rum för män att samtala om svåra saker. Vad är det att vara man i ett jämställt samhälle? Här finns möjligheten att prata om det som kanske vi män inte pratar om annars.

Kerstin Palmer kommer och leder oss in i samtalet om 
Makt, kontroll och val.
De flesta förstår rent intellektuellt hur man bäst ska hantera en triggande och provocerande situation. Men när man själv står där så är det inte alltid så enkelt, och det är ett faktum för de flesta människor. Denna föreläsning erbjuder ett par metoder baserade på förståelsen av det Buddhistiska begreppet "mellanrummet". I mellanrummet finns tillgång till den benigna makten och kontrollen, valmöjligheterna samt empatin för oss själva. Genom ett par övningar kan vi själva identifiera hur vi känner igen mellanrummet i oss själva och hur vi får kontakt med denna användbara inre del av oss."

Mansrollen är i förändring. Vad händer? Hur känns det? Vad gör jag nu? Kom och dela dina tankar med andra män. Vi behöver samtalet. Vi behöver sätta ord på vad är det att vara MAN just nu? 

Vi behöver befria oss från begränsande och exkluderande normer och vi behöver skapa en jämställd framtid för alla. anmäl dig genom att joina detta event. eller drop in! #mentalkmendoequality #Mantalk #visionsfonden#Helsingborg2035 #Helsingborgsvision #mansroll #